duurzaam
wonen

Kiemkracht-Monique-Haak

Ecologisch interieurontwerp

Je wilt je huis omtoveren tot een écht thuis. Het is tijd voor een plek die past bij wie je bent en hoe je je het liefst wilt voelen. Maar hoe doe je dat? Hoe richt je een ruimte zo in dat alles klopt? En hoe doe je dat op een manier die ook nog duurzaam en gezond is?

Wij helpen je om samen de mogelijkheden van jouw huis te ontdekken. Of je nu advies wilt om zelf uit te voeren of juist graag alles uit handen geeft; we helpen je om te leven en te wonen zoals jíj het liefste wilt.

Hieronder zie je drie pakketten voor een persoonlijk ecologisch interieuradvies. We maken altijd graag eerst vrijblijvend kennis met je. Samen kijken we welk pakket de beste richtlijn is voor jouw wensen en jouw woonplek. Daarna krijg je altijd een offerte op maat die past bij jouw huis en jouw budget.

“Als ik bij mensen kom voor advies, laat ik eerst alles op me inwerken. Ik vind het belangrijk dat er ruimte is voor ieders behoeften en voorkeuren. Door goed te observeren, kan ik alle input vertalen tot een woon- of werkplek waar iedereen blij van wordt.”

– Monique Haak

basis adviespakket

kleuren en materialen die bij jou passen 

Kleuren en materialen zijn de basis van een woonplek waar je je thuis voelt. Het komt heel precies hoe alles met elkaar combineert tot iets dat klopt. Door jouw woonwensen te onderzoeken en jullie woonruimte goed te bekijken, help ik je met een kleuradvies en een materiaaladvies dat écht bij je past.

Ik kom twee uur bij je langs en bekijk de ruimte die je wilt veranderen. Samen onderzoeken we wat je behoefte is. Jullie laten zien welke elementen van de ruimte moeten blijven en wat je juist anders wilt. Ik neem allerlei materialen en kleuren mee zodat we combinaties kunnen maken terwijl je het effect direct voor je ziet.

Daarna werk ik alles uit tot een persoonlijke kleuren- en materialenkaart. Je kunt direct zelf aan de slag of je kunt bijvoorbeeld een schildersbedrijf inschakelen en hen duidelijk laten zien wat de bedoeling is.

duurzame-materialen
forbo
Kiemkracht-Monique-Haak
Blauw-vilt-wol-kiemkracht
Blauw-vilt-wol-kiemkracht

Fase 4

Binnenklimaat & duurzame energie

Wil je misschien een warmtepomp, een zonneboiler, een helofytenfilter of zonnepanelen? We denken met je mee en geven we je een onafhankelijk advies. We kunnen je doorverwijzen naar bureaus die voor jou de beste oplossing kunnen realiseren. Ook adviseren we je graag over de verschillende subsidies die er mogelijk zijn.

Als het je droom is om zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie of water, dan denken we graag met je mee en helpen je aan concrete ervaringsverhalen van anderen zodat je zelf de beste keuze kunt maken.

Fase 5

De puntjes op de i

Het grote geheel is nu duidelijk en het is tijd om samen specifieker naar de details te kijken. We maken alle plannen heel concreet. Is er bijvoorbeeld een nis in een muur waarin je een op maat gemaakte kast wilt, komt er een nieuwe trap of krijgt de keuken bepaalde details? Ik help je om helder te krijgen wat er allemaal mogelijk is zodat je gemakkelijk de beste keuzes kunt maken over materialen, producten en inrichting.

Fase 6

Presentatie & Plannen

Alles is uitgedacht en het is tijd voor een presentatie van jouw duurzame interieuradvies. Je krijgt een compleet plan waarmee je aan de slag kunt. Denk aan tekeningen op schaal, technische tekeningen, plattegronden, aanzichten, een 3-D-schets, advies voor een meubelstijl en een overzicht van interieurmerken.

Met deze uitgewerkte plannen kun je de door jou gekozen uitvoerende partijen precies duidelijk maken wat het eindresultaat moet worden. Je kunt beginnen met de realisatie en van jouw huis een echt thuis maken.

Duurzaam Interieur Advies Pakket

Van je huis een thuis maken

Fase 1

Kleur- en materiaaladvies, Indeling & Routing

We starten met de inhoud van het Basis Adviespakket. Kleuren en materialen zijn immers de basis voor alle volgende stappen. Door samen verder te praten, krijg ik nog meer inzicht in jouw wensen per ruimte. Wat zijn bijvoorbeeld de verschillende functies van een ruimte en wat is een fijne indeling? Hoe beweeg je van de ene naar de andere plek?

Fase 2

Verlichting & Akoestiek

Als de indeling en de routing van de verschillende ruimtes duidelijk zijn, kijken we naar een verlichtingsplan en akoestiek. Natuurlijk licht is gezond en daar voelen mensen zich het meest prettig bij. Voor ‘s avonds en voor plekken met weinig daglicht maken we een technisch lichtplan waar je je goed en gezond bij voelt.

Fase 3

Interieur & Stijl

Vervolgens kijken we naar het interieur. Op basis van de gekozen kleuren en materialen, van de indeling en de functies, combineren we alles tot iets wat helemaal past in jouw stijl. Wat voor soort tafel zou je kunnen kiezen, wat voor stijl bank en welke richting voor de accessoires? Ik adviseer je over duurzame en gezonde merken en materialen die precies bij jouw stijl passen.

Blauw-vilt-wol-kiemkracht
de ploeg stoffen
forbo

Uitgewerkt Alles Klopt Pakket

Duurzaam wonen zoals jij het allerliefste wilt

Bij dit pakket werken we zoals bij het Duurzaam Interieur Advies Pakket. Maar we gaan nóg verder om het voor jou precies goed te maken. We nemen je alles uit handen en begeleiden het hele traject.

Zo krijg je een volledig uitgewerkt interieurplan. Inclusief richtprijzen voor alle onderdelen, ook van de uitvoerende partijen. Je krijgt uitgebreid informatie over de duurzaamheid van alle keuzes en technische gegevens van bijvoorbeeld isolatiematerialen, de stoffen en alle materialen. Je krijgt niet alleen een advies over de stijl van je meubels, maar we kiezen samen precies de goede meubels en accessoires uit. Zo zorgen we ervoor dat alles echt helemaal klopt.

Je hoeft je niet meer druk te maken over het contact met de uitvoerende partijen. Wij begeleiden de uitvoering en onderhouden contacten met alle uitvoerende partijen (standaard 4 uur, meer in overleg).

duurzame-materialen

Vrijblijvend
gesprek?

Wil jij van je huis een plek maken waar je écht jezelf kunt zijn?