over ons

Kiemkracht-Monique-&-Arnold

Een plek waar je kunt zijn wie je bent

Droom je ervan om jouw woon- of werkplek te veranderen in een plek waar je je écht thuis kunt voelen? Een plek waar je kunt zijn wie je bent, gemaakt en ingericht met gezonde en duurzame materialen?

Dat kan, en gelukkig hoef je dat niet alleen te doen.

Wij zijn Arnold Feiken en Monique Haak en we helpen mensen al bijna 20 jaar om te wonen, te leven en te werken zoals zij het allerliefste willen.

De mogelijkheden van verschillende werelden

Als wij voor het eerst een plek zien, zien we altijd mogelijkheden. Toen we bijvoorbeeld onze eigen historische boerderij voor de eerste keer zagen, waren we op slag verliefd. Waar de meeste mensen een door bramen overwoekerde bouwval zagen, herkenden wij een slapende Doornroosje.

We zagen direct ontélbare mogelijkheden en kwamen met een plan waardoor de boerderij niet gesloopt hoefde te worden. Nu maken we er een plek van waar niet alleen wij gezond kunnen wonen en werken, maar waar iedereen inspiratie op kan doen.

We vinden het voor elk interieur of gebouw belangrijk om te behouden wat mooi is en past. We voegen daar dan nieuwe duurzame en comfortabele elementen aan toe, met respect voor het goede dat er al is. Op die manier combineren we het beste van verschillende werelden tot een nieuw en kloppend geheel.

fairf-kiemkracht

Wat we doen?

Bekijk hoe we jou ook kunnen helpen.

Monique-haak
Monique-haak
Over Monique

“Dromen vertalen naar werkelijkheid.”

Mijn vader was meubel- en woningstoffeerder en als klein meisje mocht ik vaak kijken hoe hij aan het werk was. Mijn vader zei altijd: “Kijk maar hoe ik het doe. Daar leer je veel van.”

Die houding is nog steeds de basis van hoe ik werk. Als ik bij mensen kom voor advies, observeer ik eerst. Ik vind het daarbij belangrijk dat er ruimte is voor ieders behoeften en voorkeuren. Op die manier kan ik alle input vertalen tot een woon- of werkplek waar iedereen blij mee is.

Kleuren en texturen uit de natuur

Als kind was ik altijd het liefste buiten. Ik vond het heerlijk om buiten te dansen, slootje te springen, in bomen te klimmen en door de maïsvelden te rennen. Of ik ging met mijn tekenspullen naar de tuin van de dominee om alle prachtige bloemen na te tekenen.

Ik hield van de natuur en genoot van de kleuren en de texturen. Ik verzamelde bijvoorbeeld graag mooie stenen. Die beplakte ik dan met bloemen en ging ze aan de deur verkopen.

Die liefde voor de natuur zet ik nu in voor mijn werk als ontwerper en interieuradviseur. Ik doe niets liever dan het vertalen van iemands droom naar een gezonde woon- of werkplek. Jouw eigen plek, waar je kunt zijn wie je bent.

“Ik zet de liefde voor de natuur in voor mijn werk als ontwerper en interieuradviseur.”

– Monique Haak

Over Arnold

“Genieten van elk moment.”

Toen Monique en ik een jaar of vijfentwintig waren, zijn we een half jaar naar Australië gegaan. We voelden ons enorm geïnspireerd door de rust en de ruimte daar en besloten dat we ons leven voortaan anders wilden inrichten.

We stonden in die tijd al bijna op het punt van emigreren, maar realiseerden ons dat we onze dromen ook hier in Nederland konden realiseren. Zo ontstond Kiemkracht, een bedrijf waarmee we zowel voor onszelf als voor anderen een gezonde en duurzame woon- en werkplek creëren.

Geluk in dagelijkse dingen

Als kind ben ik opgegroeid met epilepsie. Die ziekte heeft me een relativerende en vooral positieve houding gebracht. Ik vind het belangrijk om te genieten van de dag en van elk moment. Monique en ik beginnen de ochtend bijvoorbeeld graag met een kopje koffie en daar genieten we ook echt van. En als we in de zomer buiten kunnen eten, voelen we ons de koning te rijk.

Het grote geheel overzien

We zijn een team en vullen elkaar goed aan. Monique is het creatieve brein van Kiemkracht, zij geeft het materiaaladvies en maakt de ontwerpen. Ik help om alles goed te organiseren en in banen te leiden. Ik houd ervan om systematisch te denken, het grote geheel te overzien en mensen te helpen om processen te verbeteren.

Ik zie voor iedereen mogelijkheden om gezond en duurzaam te wonen en werken. Het is geweldig om mensen te helpen om dat te realiseren.

Arnold-feiken
Arnold-feiken-projectmanagement
“Ik zie voor iedereen mogelijkheden om gezond en duurzaam te wonen en werken.”

– Arnold Feiken

Vrijblijvend
gesprek?

Wil jij ook een woon- of werkplek waar je je écht thuis voelt?